Fastigheter i Anne

Fastighetsförsäljning: hus, lägenheter, villor i Enne

Provinsen Enna i Italien är den högsta i hela territoriet på ön Sicilien. Lokalbefolkningen och de turister som har varit här förtjänar att kalla det "sicilianska belvederen". Provinsen är känd för sina magnifika landskap, som inkluderar gröna vingårdar, vetefält och olivlundar.
Ett annat namn för Enna är "Romerska Sicilien". Faktum är att de flesta av de lokala attraktionerna tillhör det antika Roms period. Den mest populära är Villa di Casale, som ligger nära staden Piazza Armerina.
På provinsens territorium finns det ofta tempel där fruktbarhetens gudinna, Demeter, dyrkades. Kanske hade förfädernas böner sin effekt, eftersom området Enna har varit mycket bördigt i mer än tusen år. Här växer enorma odlingar av oliver, apelsiner och vindruvor.
I Enne är en av de mest populära festivalerna Stilla veckans procession. Det börjar exakt sju dagar innan påskstart. Under firandet passerar en procession längs huvudgatan i staden, med bilder av Jungfru Maria framför sig. För dem som vill njuta av lokal folklore och traditioner är det definitivt värt att komma under denna period.