Fastigheter i Catania

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Catania

Provinsen Catania i Italien, belägen på ön Sicilien. Provinsen anses vara en av de viktigaste ekonomiska centra i hela regionen. Den har en välutvecklad infrastruktur, lyxhotell och priserna är mycket lägre jämfört med resten av Siciliens provinser.
Men skönheten med Catania ligger inte bara i materiella fördelar. På provinsens territorium kan du hitta i överflöd all exotism på Sicilien, för vilken de flesta turister söker sig till regionen. I provinshuvudstaden, som också kallas Catania, kan du njuta av den majestätiska barockarkitekturen och sedan gå ut till den fullsatta vallen och promenera längs de bullriga och muntra fiskraderna.
Du bör definitivt se resterna av den romerska amfiteatern i Catania, som påminner om imperiets forna storhet. Du kan också besöka Bellini-teatern, som är ett magnifikt exempel på hantverk av italienska arkitekter från artonhundratalet. Framför allt detta magnifika landskap reser sig Etna, den största aktiva vulkanen i Europa, hotfullt och imponerande.
Trots att staden grundades av de gamla grekerna har nästan ingenting blivit kvar här sedan grekernas tid på grund av vulkanens outtröttliga arbete.