Fastigheter i Caltanissetta

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Caltanissetta.

Provinsen Caltanissetta ligger i den centrala delen av ön Sicilien. Det är mest känt för sina svavelavlagringar och små spacenter. Även i provinsen bör du definitivt besöka "Siciliens salt" - små byar och gårdar, med sina unika lokala rätter och ritualer.
Provinsens huvudstad är staden Caltanissetta, där de flesta byggnaderna är gjorda i barockstil. Staden ligger på en hög kulle som når 600 meter över havet. Översatt från italienska kan namnet på provinsen översättas som "kvinnligt slott".
Provinshuvudstaden är väldigt mysig och inbjudande. Lokalbefolkningen är mycket trevliga och vänliga, och atmosfären i staden, liksom på hela Sicilien, är dock väldigt spontan.
De viktigaste landmärkena i regionen är byggnader som uppfördes under renässansen: katedralen, slottet Pietrarossa, kyrkan St. Agatha och andra. Representanter för sådana ädla italienska och spanska familjer som Medici och Borgia bodde ofta i staden.
I Caltanissetta kan du resa oändligt från en stad till en annan och njuta av den lokala naturens och arkitekturens prakt. Du kan alltid köpa en fastighet i provinserna för att njuta av skönheten så länge som möjligt.