Fastigheter i Nuoro

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Nuoro

Provinsen Nuoro är den näst största provinsen i Italien i regionen Sardinien. Nuoro ligger på den östra delen av ön och har tillgång till det varma Tyrrenska havet. Större delen av regionen är täckt av täta skogar, gröna kullar och höga berg. Trots den naturliga skönheten i provinsen är den en av de minst befolkade i landet. Endast 1% av hela territoriet är ockuperat av mänskliga bosättningar. Nuoro är orörd med naturreservat, vackra berg och varma stränder. Nuoro anses också vara en av de äldsta provinserna i landet.
Oftast går människor hit som vill tillbringa tid lugnt och avskilt, bort från megastädernas starka rörelse. Du bör definitivt besöka toppen av Punta la Marmora, som erbjuder en oöverträffad utsikt över nästan hela ön. På reservatens territorium lever griffongamar, skogskatter, kungsörnar, örnar och andra sällsynta djurarter.
I Nuoro bör du också se kyrkan San Simplicio, som byggdes på 1100-talet, samt katedralen Duomo, Ottana och andra antika platser.
Bland de många stränderna i provinsen är Cape Comino och Santa Lucia de bästa platserna att besöka, liksom den världsberömda semesterorten La Marina di Orosei.