Fastigheter i Vercelli

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Vercelli.

Provinsen Vercelli ligger i regionen Piemonte i Italien. Provinsens huvudstad är staden Vercelli, vars skyddshelgon lokalbefolkningen anser vara Saint Eusebius.

I forntida tider var det den centrala regionen av Ligurstammarna. I närheten av staden besegrade Hannibal, efter att ha korsat Alperna, de romerska trupperna. Här, år 101 f.Kr., besegrade Gaius Marius Cimbri och räddade därigenom halvön från invasionen av vilda barbarer.
Under den franska revolutionen kom Vercelli under Frankrikes kontroll, och först efter Napoleons fall återvände provinsen igen till Savojen.
Efter tillkännagivandet av Victor-Emmanuel föll Vercelli omedelbart in i det förenade Italien.
Provinsernas främsta attraktioner är kyrkan, som grundades på 300-talet under ledning av Saint Eusebius. Byggnaden byggdes om flera gånger, så det som kan ses idag är resultatet av den senaste renoveringen på 1500-talet. På katedralens territorium finns ett av de rikaste biblioteken i Italien, som innehåller sådana publikationer som den anglosaxiska boken av Vercelli och manuskriptet "Visions of the Cross".
Varje år sedan 1950 har Viotti-tävlingen anordnats i provinsen, där pianister, operasångare och andra tävlar med varandra.