Fastigheter i Turin

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Turin

Provinsen Turin i Italien är en del av regionen Piemonte. Staden Turin är ett mycket viktigt och stort centrum för både politiskt och affärsliv i hela regionen.

Staden ligger på Padanskaya-slätten, som ligger nära västra Alperna. Dora Riparia-floden rinner genom territoriet och rinner ut i Po-floden. Klimatet liknar Medelhavet, endast nederbörd faller under ett helt år. Det är väldigt kallt på vintern och kraftiga snöfall.
Provinsen är rik på sin kultur. Här hittar du en mängd olika konstgallerier, teatrar, parker och museer. I Turin kan du hitta ett stort antal vackra fastigheter i en mängd olika stilar: från barock och rokoko till jugend och nyklassicism.
Det största kulturella genombrottet i Turin föll på hertigdömet Savojen, när det var Turin, inte Chambery, som blev huvudstad. Detta hände på 1500 - 1800-talen.
Italienare kallar ofta provinsen "den italienska frihetens vagga", eftersom det var här som kända offentliga och politiska personer föddes och växte upp, som gjorde ett enormt bidrag till Risorgimento, som Camillo Benso di Cavour. Här finns en mängd olika universitet och gymnastiksalar, varav den främsta är universitetet i Turin, som öppnades på 1400-talet. Stadens främsta symbol är Mole Antonelliana-tornet.