Fastigheter i Cuneo

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Cuneo

Provinsen Cuneo i Italien ligger i regionen Piemonte. Tidigare var territoriet något större, men efter andra världskriget övergick en del av Cuneo till Frankrike, inklusive det världsberömda monumentet Valley of Wonders, förkristen period.
Provinsen ligger på en bergsplatå genom vilken den stormiga floden Stura di Demonte rinner. Formen på staden Cuneo är mycket lik en kil, vilket är anledningen till att den fick sitt namn.
Vinframställning och bryggning är väl utvecklad i Cuneo. Den producerar också några av de godaste ostarna i hela Italien. Här gör man sorter som Grana Padano och Toma Piemontese. Det finns också en gård, den enda i världen där den så kallade ölosten tillverkas. För att skapa det läggs ofiltrerat öl av varumärket Baladin till färsk mjölk från kor.
Bland de främsta platserna i provinsen finns Chiesa San Francesco-klostret, inuti vilket är stadens museum, Palazzo Audifreddi, kyrkan St. Clair.
Provinsen är extremt populär tack vare dess unika choklad- och romgodis. Cuneo är hem för den världsberömda Michele Ferrero, som skapade varumärket: Nutella och Ferrero Roche.