Fastigheter i Asti

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Asti

Provinsen Asti i Italien ligger i den italienska regionen Piemonte. Provinsen är den historiska delen av Montferrat-regionen, som har varit populär i flera århundraden för sina magnifika vingårdar. Asti är födelseplatsen för det världsberömda mousserande vinet av märket Asti.
Staden Asti är huvudstad i provinsen. Det finns en stor uteplats eller hästkapplöpningar här varje år.
Före utbrottet av de italienska krigen var provinsen en fransk enklav. Enligt freden i Cambrai gav fransmännen territoriet till Karl V, som i sin tur gav det till sin befälhavare Charles de Lannoy. Efter att området kom under kontroll av Savoydynastin.
I Asti bör du definitivt besöka de lokala vingårdarna och ta del av vinprovningen. Du kan också besöka katedralkyrkan Jungfru Marias himmelsfärd, som är den största gotiska byggnaden i norra Italien.
På provinsens territorium finns det olika monument och platser som påminner om svunna tider, som Trajanus torn, dopkapellet San Pietro och San Secondo.
Du bör definitivt se de antika palatsen som byggdes under renässansen. Speciellt Palazzo Alfieri, platsen där den berömda dramatikern Vittorio Alfieri föddes.