Fastighet i Isernia

Försäljning av fastigheter: hus, lägenheter, villor i Isernia.

Provinsen Isernia är en del av Molise-regionen i Italien. Provinsens terräng är mycket varierande: i väster finns det övervägande platta slätter, sedan ligger Volturnodalen och bergskedjan Mainarde. Tack vare de snöiga bergstopparna flyter många små floder genom Isernias territorium, som Volturno och Trinho. Officiellt har provinsen funnits sedan början av 1970.
Provinsen har varit bebodd sedan den paleolitiska eran, vilket kan bedömas från de utgrävningar som gjorts av arkeologer. Även antik romersk kultur lämnade sina spår här, som trots många århundraden har bevarats perfekt. De flesta av de medeltida byggnaderna är också välbevarade, även trots att staden Isernia och själva provinsen under olika krig i denna provins, och särskilt under världskrigen, skadades avsevärt.
Merparten av lokalbefolkningen arbetar inom tjänstesektorn och i statliga myndigheter. Relativt nyligen har också branschen i regionen fått en god utveckling. Också, liksom i hela Italien, är invånarna engagerade i jordbruk: de planterar spannmål, olivlundar och är engagerade i tillverkning av livsmedel. Det finns flera oljeraffinaderier. Fastigheter i provinserna är mer än överkomliga, både i form av rymliga lägenheter och i form av härliga gods och villor.