Fastigheter i Campobasso

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Campobasso

Provinsen Campobasso ligger i Molise-regionen i Italien. Provinsens centrum, staden Campobasso, är en gammal liten stad som ligger på en av regionens många kullar. Staden kallas också för "huvudporten", som ger tillgång till hela regionen.
Den pittoreska landsbygden och den unika arkitekturen har länge lockat turister från hela världen för att beundra de magnifika vyerna. Smala små gator utgör hela denna härva, som kallas Campobasso, och ovanför den ligger det anrika slottet Monforte stolt och majestätiskt. Hela denna bild: pittoresk natur, en myllrande liten stad och ett gammalt slott skapar intrycket av overklighet och full av sagolikheter.
Denna provins anses vara en av de kallaste platserna i hela södra Italien. På vintern sjunker temperaturen från + 2⁰С, och på sommaren når termometern + 22⁰С. Nederbörden faller här ganska ofta, och november anses vara den regnigaste perioden.
Det första man kan göra i Campobasso är att åka till Monforte. Den uppfördes 1450 på platsen där en ännu äldre fästning tidigare låg. Flera restaureringar efter allvarliga skador har något förändrat platsens ursprungliga utseende, och nu ser det väldigt snyggt och välvårdat ut. Det finns guidade turer inne i slottet, samt en provinsiell väderstation.