Fastigheter i Ascoli Piceno

Fastighet till salu: hus, lägenheter, villor i Ascoli Piceno

Provinsen Ascoli Piceno i Italien är en del av regionen Marche. Denna provins har länge varit en del av den påvliga regionen med administrativt centrum i staden Ascoli Piceno.
Provinsen har tillgång till Adriatiska havets stränder; floder som Azo och Trenthe flyter genom Ascoli Picenos territorium. Den västra kanten av provinsen ockuperas av bergskedjan Sibillin.
Det första omnämnandet av denna region kan hittas i "Natural History" av Plinius den äldre.
Gradvis sänks bergstoppar och kullar, i takt med att Adriatiska havets landskap närmar sig. Kullarna består mestadels av spröd sandsten och steniga stenar. En mängd fashionabla semesterorter ligger vid havet, vars främsta anses vara den lyxiga Benedetto del Tronto. Denna resort är mycket viktig för hela regionens ekonomi och dess stabila utveckling. Du kan också besöka platser som Grottammare och Cupra Marittima, som njuter av sitt milda klimat, varma sand och ljudet av azurblå vågor.
En av de berömda invånarna i regionen är Giovanna Garzoni, en berömd och mycket populär konstnär från barocken. Också på Ascoli Picenos territorium levde Carlo Crivelli nästan hela sitt liv. I provinsen kan du besöka gallerierna som är dedikerade till dessa enastående personligheter.