Fastighet i Ancona

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Ancona

Provinsen Ancona i Italien, som ligger i den centrala delen av landet och är en del av regionen Marche. Provinsen har en mycket lång och intressant historia, vilket framgår av Anconas olika monument och arkitektur. Sedan 774 blev territoriet en del av den påvliga regionen.
Staden Ancona, som är regionens administrativa centrum, skapades 390 f.Kr. Namnet på staden kommer från det grekiska ordet för "aln", eftersom hamnen i den östra delen av staden bara försvarades av en udde som såg ut som en aln. Syracuse-handlare satte upp fabriker för tillverkning av lila här.

Under Napoleons franska fälttåg tillkännagav provinsen Ancona och de omgivande länderna skapandet av den ankonitanska republiken, som nästan omedelbart övergick till den romerska republiken. Efter att Napoleon fördrivits återtog påven sina ägodelar, men redan 1861 blev provinsen en del av det italienska kungariket.
Anconas huvudindustrier är transporter, brosystem och skeppsbyggnad. Det finns också oljeraffinaderier, läkemedels- och skofabriker.
Den mest populära platsen i Ancona är Triumfbågen av Trajanus, liksom Francesco Podesti Pinakothek, stiftsmuseet och Loret-basilikan.