Fastigheter i Sondrio

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Sondrio

Provinsen Sondrio i Italien är en del av regionen Lombardiet. Provinsens administrativa centrum är staden Sondrio.
I forntida tider bodde Kamun-folket på provinsens territorium, som var avlägsna släktingar till etruskerna. I södra Sondrio finns en bred, bred dal som korsas av Addafloden. Regionen är också hem för bergskedjorna i Alperna, vars glaciärer har en betydande inverkan på Sondrios klimat och ekonomiska utveckling.
På de höga bergssluttningarna finns turistcentra där du kan tillbringa en fantastisk tid med att betrakta de majestätiska landskapen.

Provinsen har en välutvecklad turistindustri, tack vare ett brett utbud av naturattraktioner och färgglada landskap. Under många år har gäster från hela världen kommit till Sondrio och stöttat regionens hållbara utveckling.
Lokalbefolkningen skiljer sig något från resten av Italiens befolkning, på grund av vissa historiska svårigheter, såväl som geografisk isolering. Endast den progressiva utvecklingen av provinsen under de senaste decennierna har påverkat Sondrios mer öppna liv.
Det finns många prisvärda fastigheter på territoriet, såsom villor, gods och liknande, som är omgivna av fantastiska landskap och orörd natur.