Fastigheter i Cremona

Fastigheter till salu: hus, lägenheter, villor i Cremona.

Cremona är en provins i Italien som ligger i regionen Lombardiet. Provinsens huvudstad är staden Cremona. Floden Po och den lilla floden Olo rinner längs territorierna.


Utvecklingen av ekonomin i Cremona är nära kopplad till jordbruket. Det finns många fabriker för tillverkning av saltat kött, olika godis, smör, läckra ostar och klassisk italiensk senap. Det finns också oljeraffinaderier och ståltillverkningsanläggningar i provinsen. El levereras från ett lokalt kraftverk. Fartyg trafikerar floden Po som fraktar olika varor.
Provinsen har en mycket unik arkitektur. Här finns dopkapellet från 1100-talet, en vacker romansk katedral och Piazza del Comune som går tillbaka till medeltiden. I provinserna presenteras utmärkta fastigheter i form av villor och egendomar omgivna av det lokala landskapets prakt.


Cremona är mest känt för sina fiolmakare. Deras produkter används av riktiga virtuoser och mästare i deras hantverk, vilket utan tvekan visar den höga klassen av produkter. Det var här så enastående personligheter som Stradivari, Guarneri och Amati arbetade. Den lokala violinskolan, som grundades på 200-årsdagen av Stradivaris död, har nu cirka 500 elever från hela planeten.