Fastigheter i Ventimiglia

Fastigheter i Ventimiglia är mycket efterfrågade idag, Ventimiglia är en stad på gränsen till Frankrike, och därför vill många köpa en villa, ett hus, en lägenhet nära Franska rivieran och billigt.

Att besöka Ventimiglia och dess territorium är att ta en resa genom Europas historia. Även i sin struktur presenterar staden tre olika miljöer: arkeologiska, medeltida och moderna. Balzi-Rossi (lit. "röda avsatser"), utgrävd 1846 och pågick i årtionden, har gett bevis från neandertalertiden till Cro-Magnon-eran.

Du kan lära känna Balzi Rossi -grottorna bra tack vare de underbara och detaljerade guidade turerna. Staden fungerade som "huvudstad" för den liguriska stammen Intemelov och en kommun under romartiden. I dess östra ände finns ett friluftsmuseum - romerska ruiner, där du kan beundra teatern, välbevarad, ända ner till den första nivån av läktare, romerska hus och bad.

Ventimiglia var också ett av de första kristna stiften, liksom sätet för den tillhörande adliga familjen. Sedan kom staden under kontroll av Genovese republiken, för vilken den var en strategiskt viktig defensiv utpost. Beläget vid källan till floden Roya, är Ventimiglia en gränsstad och en länk mellan Ligurien och Provence; dess omgivningar, liksom Provence, är charmiga och rika på historia, kultur och konst.

Medeltida Ventimiglia utvecklades på Cavo -kullen; branta gator, stenbågar, hus inbäddat mot varandra är omgivna av murar från 1500 -talet. Huvudtorget, Piazza, är stadens majestätiska centrum, där du kan beundra katedralen vid Guds moder antagande, klostret "Kanoniker" som byggdes på ruinerna av ett gammalt slott från 1000 -talet, och barockkyrkan Sankt Antonius den Store. Den moderna delen av staden utvecklas i tre riktningar: i centrum, längs kusten (mot Frankrike) och i riktning mot Piemonte.

Priset på fastigheter i Ventimiglia passar alla köpare!