Köp fastighet i Alassio

Det är lätt att se Ligurien-regionen på den italienska kartan - den sträcker sig i fantastiska halvmånar längs hela Genuabukten, som ligger i den nordvästra delen av landet. Italienarna kallar med rätta Ligurien för den verkliga blomsterrivieran. I Europa anses denna italienska resort vara en av de mest pittoreska. Det finns många orter i Ligurien - de ligger på ett avstånd av endast 30 kilometer från varandra vid Liguriska havets kust.

Alassio anses av italienarna vara den mest eleganta och lyxiga semesterorten. Det är här som de ljusaste och mest bullriga klubbfesterna äger rum, det är hit kända gäster från hela världen kommer, det är här som de lyxigaste stränderna finns. Endast 12 tusen människor bor i kuststaden - inte så mycket enligt metropolens normer. Förresten, det finns många sandstränder i Alassio - detta är en riktig sällsynthet för den liguriska kusten. Fastigheter i Alassio idag är mycket populära bland ryska köpare.

För det första ligger denna resort i centrum, där flera järnvägsförbindelser korsar varandra samtidigt - det är väldigt lätt att ta sig hit, oavsett vilken italiensk flygplats du flög till. Till exempel, från huvudstaden i landet kan du ta dig till Alassio med tåg på bara 2,5 timmar - staden ligger cirka 250 km i nordvästlig riktning. Och vägen från Genua till Alassio tar inte mer än en och en halv timme. Om du anländer till Sanremo med tåg kan du ta dig till ditt boende på bara 40 minuter. och bara 50 kilometer från Alassio ligger den franska gränsen. Om så önskas, och förekomsten av ett Schengenvisum, kommer det att vara möjligt från tid till annan att avsluta på semester i Nice eller Monte Carlo. Att köpa fastigheter i Alassio är drömmen för de ryssar för vilka klimatet är av stor betydelse.

Alassio kännetecknas av närvaron av ganska torra orter. Det finns praktiskt taget ingen nederbörd vid kusten under året. Det är av denna anledning som det kommer att vara möjligt att inte ta sig ut från ditt eget hus eller lägenhet även på vintern. Att bo i Alassio på den liguriska kusten är mest behagligt från juni till september: luft- och vattentemperaturerna under denna period är nästan desamma - från 21 till 24 grader Celsius. I mitten av sommaren ligger termometern ofta på runt +32 ° C.

Det gynnsamma klimatet bidrar till att skapa en unik atmosfär och naturliga förhållanden i Alassio. Cypresser, palmer, exotiska blommor och olivträd blommar ständigt här. Tack vare detta ligger staden nästan begravd i grönska under hela året.