Fastigheter i Viterbo

Fastighet till salu: hus, lägenhet, villa i provinsen Viterbo, regionen Lazio Italien

Viterbo är en provins i Italien som är en del av regionen Lazio. Provinsen är en utmärkt representant för den klassiska medeltida antiken. Det gäller särskilt provinshuvudstaden, staden Viterbo, ett besök som kan likställas med en resa tillbaka i århundraden.

På provinsens territorium kan du se en mängd olika kyrkor, palats, gamla torg och smala gator, som har behållit sitt utseende sedan tionde århundradet. De enda representanterna för vår tid i Viterbo är smartphones och utländska bilar.
Vi kan säga att sevärdheterna i Viterbo är de bäst bevarade i hela Italien.
De främsta platserna värda ett besök är Palais des Papes, katedralen San Lorenzo, Pilgrimskvarteret och den stora fontänen. Och det här är inte ens hela listan över platser som väntar på sina besökare.
Den stora fördelen med Viterbo är att här hittar du inte stora mängder turister som går från en attraktion till en annan. Varje intressant plats kan vara lugn och mätt här.
En av de mest populära helgdagarna i provinsen är den tredje september. Varje år, i 750 år, anordnar lokalbefolkningen en procession för att hedra den heliga rosen.