Fastigheter i Frosinone

Fastighet till salu: hus, lägenhet, villa i provinsen Frosinone, regionen Lazio

Provinsen Frosinone ligger i regionen Lazio i Italien. Större delen av provinsen är bergig och kuperad, med endast en liten del av dalarna. Frosinones skogar är hem för ekar, avenbok, kastanjer, stenek och lönnar.

Provinsen har ett mycket rikt historiskt och kulturellt arv, stora naturområden med orörda jungfruliga områden, där varje turist kan tillbringa en oförglömlig tid och njuta av en fantastisk semester.
Lokalbefolkningen kallar denna region på sitt eget sätt, Chocharia. Detta område har en djup och gammal historia, vilket framgår av en mängd olika monument och byggnader. På Frosinones territorium bodde vid olika tidpunkter stora italienska figurer som Cicero, påven Bonifatius den åttonde och den store musikern Severino Gazzelloni.
Landet Frosinone är fullt av helande vatten och källor, dit människor kommer från hela världen. Det finns också en populär och gammal termisk station, vars helande egenskaper användes av Bonifatius den åttonde, påven, samt den legendariske Michelangelo Buonarotti.

Provinsen är känd för de arkeologiska upptäckterna som ägde rum här: 1994 hittades en dödskalle av arten Homo cepranensis nära Ceprano.