Fastighet i Cosenza

Fastighet till salu: hus, villor, lägenheter i Cosenza

Provinsen Cosenza ligger i regionen Kalabrien mellan Joniska och Tyrrenska havet, som sköljs av dess stränder. Bergen Pollino och Sila Greka passerar genom Cosenza, vilket gör terrängen mer bergig. Den största slätten är Sibari, och dalen är Krati.

I Cosenza finns en liten del av Sila naturreservat och Pollino-parken.

Provinshuvudstaden är Cosenza, en av de äldsta städerna i landet. Här bor godmodiga och trevliga människor, som är glada för alla Italiens gäster.

I provinsen måste du besöka slottet Hohenstaufen, som byggdes av normanderna. Det är huvudattraktionen i hela Cosenza. Det ligger på toppen av en kulle och erbjuder ett fantastiskt landskap till det omgivande området.

I Corigliano Calabro är ett annat gammalt slott i Corigliano värt ett besök.

En viktig plats i provinsen är klostret St. Franciskus av Assisi, byggt av benediktinerorden på 1000-talet. Den förstördes flera gånger av jordbävningar och krig, men den byggdes ständigt upp igen. Den mest populära religiösa helgedomen i provinsen är ikonen Vår Fru, målad på 1100-talet. Enligt legender räddade denna ikon lokalbefolkningen från pestepidemin som rasade i regionen på 1500-talet.