Fastigheter i Catanzaro

Fastighet till salu: hus, villor, lägenheter i Catanzaro, regionen Kalabrien

Provinsen Catanzaro ligger mellan Tyrrenska och Joniska havet. Minsta avstånd mellan två hav i provinsen är bara 30 kilometer. Inte långt från staden Marcellinara finns ett litet observationsdäck varifrån du kan beundra de vackra landskapen i båda haven.

Provinsen är bergig, med Serre Calabresi i södra Catanzaro och Sila i norr. På Catanzaros territorium finns Sila nationalpark och reservat, med olika typer av flora och fauna, av vilka några är mycket sällsynta i Italien.

Provinsens huvudstad, liksom regionen, är Catanzaro, som är uppdelad av dalen i 2 delar, som är förbundna med Morandi-bron. Bron uppfördes 1960 av arkitekten Riccardo Morandi och är den högsta bron i hela Europa.

De gamla grekerna kallade detta område för Italoi på grund av kungen Italo. Kejsar Augustus kallade redan hela Kalabrien på det sättet, och lite senare började namnet täcka hela halvön.

Den mest populära platsen i Catanzaro är Skvilacce Bay. Här kan du hitta inte bara magnifika stränder och fastigheter med utmärkta landskap, utan också normandernas gamla strukturer, deras slott, lummiga trädgårdar och mer. Du kan också besöka nationalmuseet i Villa Comunale, liksom den arkeologiska platsen i Borgia.