Fastigheter i Gorizia

Fastighet till salu: hus, villor, lägenheter i Gorizia, regionen Friuli-Venezia Giulia.

Gorizia är en provins i Italien som är en del av regionen Friuli Venezia Giulia. Regionens huvudstad är staden med samma namn, som ligger på högra stranden av floden Isonzo. Namnet på provinsen kommer från det slovenska ordet Gorcia, som betyder "litet berg".
Det första omnämnandet av provinsen går tillbaka till 1001.

Provinsens främsta skönhet anses vara dess unika bergslandskap. Det mesta av territoriet är orörd orörd natur, där du kan njuta av lugn, tystnad och ren bergsluft.
Det finns också många karstsjöar, som också lockar många turister att utforska dessa skönheter.
Att köpa fastigheter i ett sådant område gör att du kan njuta av provinsens skönhet till ditt hjärta. Tro mig, det är värt det.

Det finns många arkitektoniska och historiska monument och betydande platser på Gortias territorium. Trots betydande förstörelse under första och andra världskriget restaurerades de flesta av monumenten. Till exempel är det värt att besöka kyrkan, byggd på 1500-talet, där olika kristna reliker förvaras. Inte långt från staden, på en kulle, finns en fästning från 1200-talet. Staden har St. Bartholomews palatinakapell med dukar och fresker från mästarna i den venetianska skolan.