Fastigheter i Ravenna

Fastigheter till salu: hus, villor, lägenheter i Ravenna, regionen Emilia-Romagna.

Ravenna är en provins i Italien som ligger i regionen Emilia-Romagna.
Ravenna är en av de mest livliga provinserna i Emilia-Romagna tack vare dess tidiga kristna och bysantinska mosaiker. Den legendariske skaparen av "Den gudomliga komedin" Dante Alighieri, som ligger begravd här, beskrev dem som "en färgsymfoni." Provinshuvudstaden Ravenna är en mycket liten och stämningsfull stad, varför det är svårt att tro att staden under perioden 402 till 476. var huvudstad i det romerska imperiet.

På provinsens territorium finns det åtta monument från den förkristna eran, som ingick i UNESCO-listan. Totalt i hela Ravenna är det flera gånger fler platser som finns med på världsarvslistan.
Trots att staden i slutet av 400-talet e.Kr. intogs av östgoterna, lyckades han stå emot och överleva barbarerna. Nu är Ravenna och hela provinsen en av de vackraste och mest färgstarka platserna i Italien, särskilt områdena nära kusten.
Stränderna längs hela kusten är rena, välskötta och alltid väldigt vackra. Orten Lido Adriano, som har blivit en symbol för rekreation för alla ungdomar i Europa, sticker ut särskilt. För en semester med hela familjen kan du välja Punta Marina Terme. Detta är ett fullfjädrat komplex av bekväma och vackra stugor, som är omgiven av höga tallar och har allt du behöver för att tillbringa ett lugnt och mätt liv nära havets kust. Sådana fastigheter kommer att tilltala många människor.