Fastigheter i Piacenza

Fastigheter till salu: hus, villor, lägenheter i Piacenza, regionen Emilia-Romagna.

Piacenza är en provins i Italien som ligger i regionen Emilia-Romagna.
På grund av de speciella historiska och geografiska aspekterna kommunicerar många invånare i provinsen på en unik dialekt som inte ens italienare själva kan förstå, och vissa namn på produkter eller rätter låter helt annorlunda än i andra regioner i landet.
Provinsen fick stor berömmelse tack vare tillverkningen av olika fläskprodukter, som först saltas och sedan lagras. De bästa produkterna producerade av experterna från Piacenza:
• Pancetta, grismagsrulle, kryddig och salt;
• Koppa, grishals, låg fetthalt, lagrad i mer än sex månader;
• Salami. Naturligtvis är detta inte den sortens salami som säljs i inhemska butiker. Italienska är mycket bättre och godare.
När du besöker Piacenza rekommenderas att besöka stadens stora torg - Cavalli. Här finns guvernörens palats, samt Palazzo Communale eller Palazzo Gothic. Det sistnämnda var tidigare ett rådhus, men nu har byggnaden förlorat sin officiella status. Det är främst värd för en mängd olika utställningar och evenemang.
En annan viktig plats i provinsen är Palazzo Farnese. Denna byggnad innehåller nästan hälften av alla museer i staden. Här kan du se en mängd olika fresker, skulpturer, dukar, vapen och rustningar.