Fastigheter i Potenza

                                                                                   

Fastighet till salu: hus, villor, lägenheter i Potenza

Provinsen Potenza ligger i regionen Basilicata i Italien. Från väster har provinsen ett litet utlopp till Tyrrenska havet.
Tillbaka 272 f.Kr. NS. Potenza tillfångatogs av romerska trupper. Romarna bestämde sig för att döpa om regionens namn till Lucania. På 1000-talet annekterades detta område till Puglia, som var under normandernas kontroll. På 1200-talet övergick provinsen till kungariket Neapel. Först 1861, med Italiens enande, blev Potenza äntligen en separat provins igen.

Det största intresset bland utländska gäster är förknippat med den regionala huvudstaden - Potenza och dess historiska centrum. Här kan du njuta av utsikten och promenaderna över Matteotti, Piazza Mario Pagano och Via Pretoria. De bästa kaféerna, restaurangerna, konditorierna och andra butiker finns just här. Staden har en mycket gammal historia, vilket framgår av en mängd olika monument och museer.

Prefekturen är definitivt värt ett besök, en vacker och graciös byggnad som uppfördes på 1800-talet. Bland platserna du också bör besöka: teatern, som öppnades 1865, med en fantastisk interiörmiljö, katedralen St. Gerardo i hjärtat av staden, som byggdes på 1200-talet.