Lyxhus på Sicilien, jag ska berätta var de är de vackraste

Lyxhem är ett segment som har klarat av pandemin väl. Sicilien är i synnerhet ett attraktivt resmål med vackra lyxfastigheter.

Taormina är en av städerna på den joniska kusten på Sicilien, som mest av allt behåller tidens charm och lockar med många stränder, rent hav, historiska och arkeologiska skatter. Detta gäller alla områden som omger Etna, särskilt efterfrågan på en mängd mat och vin, naturlig skönhet och möjlighet att utöva vintersport, vandring och vandring till toppen av vulkanen.

Det genomsnittliga fastighetspriset i Taormina är över 4 000 euro per kvadratmeter, medan i områdena kring Etna är priset cirka 1 400 euro per kvadratmeter. Både italienare och utländska kunder som letar efter ett andra hem för att tillbringa sommaren borta från staden försöker köpa lyxfastigheter i detta område på Joniska kusten.

I Mondello varierar priserna upp till 2500 euro per kvadratmeter. De mest eftertraktade är takvåningar med öppna ytor och historiska herrgårdar.

Fastighetsvärdesmarknaden i Palermo klarade den post-pandemiska krisen bra. De mest eftertraktade områdena är överlägset den historiska stadskärnan och några platser utanför staden som erbjuder integritet och grundläggande tjänster. De mest exklusiva fastigheterna kostar cirka 2600 euro per kvadratmeter.

I Messina varierar fastighetspriserna mellan 1 500 och 4 500 euro per kvadratmeter.

Bland de mest attraktiva områdena nära Syracuse är Noto, Lido di Noto, Portopalo och Pacino, landsbygden runt Noto, Fontane Bianche, Plemmirio och Ortigia. Det genomsnittliga försäljningspriset för de mest exklusiva fastigheterna är cirka 3000 euro per kvadratmeter.

Ett annat särskilt efterfrågat område är Catania -regionen och badorterna upp till Aci Castello, Capomulini och Acireale. Prismässigt måste man skilja mellan nybyggda byggnader, därför seismiska och energieffektiva, och byggnader som behöver renoveras. Priserna för den första typen av fastigheter varierar från 2500 till 3000 euro per kvadratmeter. Nästan 4000 euro i den historiska stadskärnan. De som ska restaureras har en kostnad som är cirka 1 200 euro per kvadratmeter, men priset kan variera beroende på plats.