Översikt över fastighetsmarknadsvärdet efter distrikt i Milano

I den här artikeln avslöjar jag hemligheterna bara för dig: var är det värt i Milano. Som du förstår är kostnaden i vår turbulenta tid ungefärlig, men saknar tillräcklighet)))

Naturligtvis är Milano, precis som alla andra städer i Italien, uppdelat i dyrare centrala kvarter, liksom avlägsna områden. Där fastighetspriserna är mer demokratiska.

Så vad statistiken säger.

I den historiska delen av Milano är kostnaden för bostäder cirka 10 000 euro per kvadratmeter. m.

Om du går genom de centrala distrikten, så kostar en kvadratmeter i Brera-Montenapoleone cirka 12 tusen euro, men detta är inte gränsen. Det finns några hus där 20 000 euro per kvadratmeter M. m anses vara normalt. Vi passerar inte de prestigefyllda områdena i staden - Brera, San Babila, Castello foro Bonaparte - där köpare är redo att betala 15 000 euro per kvadratmeter M. m.

Men detta är inte gränsen! Kunniga människor hävdar att marknaden i Milano ännu inte har nått sin topp. Vi väntar på att karantänen är slut och då kommer tiden och ett uppsving för investeringar i fastigheter i denna stad.

Har du varit i Isola -området? Ta en promenad och se villorna i Liberty -stil. Beundra den högsta skyskrapan i Italien, Unicredit Tower Priserna per kvadratmeter i denna byggnad växer beroende på byggnadens höjd))) Det var ett pris på 8000 euro per kvadratmeter. m., men det är det, små saker)))

Vi går längre från Milanos centrum på jakt efter mer ekonomiska bostäder.

Vi nådde kvarteren i utkanten av staden Affori, Boviza, Bisceglie, där du kan köpa en lägenhet i en ny byggnad för 3500 euro per kvm. m.

Om du är en konstälskare befinner du dig i området Via Tortona, där gallerierna och utställningshallarna ligger. Där ligger bostadspriserna i intervallet 4000 - 5000 euro per kvm. m

För de unga och energiska, en plats i favoritområdet Navigli, där Milanos nattliv är i full gång, många affärer och där är priset per kvadratmeter cirka 5000 euro.

Var är det billigare boendet i Milano?

Du kan överväga det tidigare industriområdet Lambrate-Udine , kostnaden för bostäder här ligger på nivån 4000-5000 euro per kvm. Och i Badgio -området med mycket överkomliga priser för fastigheter kan du köpa för 2000 euro per kvm. m.

Jag föreslog - ditt val! Om jag är i kontakt, vänligen kontakta mig!