Hur hittar du ditt boende i Italien?

Letar du efter din bostad i Italien, vet inte var du ska ankra? Då är denna anteckning för dig!

Idag en kort översikt över italienska fastigheter där du enligt min mening skulle vilja bo.

Tidigare skrev jag om Verona, Piemonte, Toscana om för- och nackdelar med att köpa ett hus i dessa regioner.

Italien är fantastiskt, det finns platser där det är värt att köpa fastighet och njuta av livet.

Men innan du börjar leta efter din plats i Italien är det värt att notera att du bör utvärdera dina förmågor, hur mycket du förväntar dig, om du kommer att ha en stabil inkomst. Var vill du bo: hus, lägenhet eller liten lägenhet.

Jag skrev att den dyraste staden är Rom. Det är orimligt höga bostadspriser och hårt arbete.

Jag ger råd till den vackra Ravenna, en stad med mosaiker, sevärdheter, vackra och varierande landskap och en strand vid Adriatiska havet. Denna stad anses vara den tredje i Italien när det gäller status och storlek. Ravenna är en av nio provinser i regionen Emilia-Romagna i nordöstra Italien.

Inte långt från Rom finns en underbar Rieti. Precis där i provinsen Lazio. Denna plats anses vara Italiens geografiska centrum. Staden är liten, den har ett mätt liv. Men om du vill skaka om kan du alltid köra till Rom.

Och om du kör till regionen Emilia-Romagna, då kan du bosätta dig i mysiga Parma. Detta är en lugn och bekväm stad, med utsökt mat och mycket överkomliga fastighetspriser.

Och ytterligare en plats - Turin. Den lokala fastigheter till priser är till och med mycket billigt, vilket motsvarar levnadsstandarden och utvecklad infrastruktur. Det finns ställen att tillbringa tid i staden, utbilda dina barn eller barnbarn, eller helt enkelt njuta av det avkopplande italienska livet.

I följande artiklar kommer jag att prata om Ligurien, där jag bor. Om priserna, livet och fritiden i denna underbara mångfacetterade region, som fascinerar med sin mångfald.

Läs mina artiklar så får du veta allt om Italien och ännu mer!