Hur är fastighetsaffären i Italien

Jag kan tänka mig hur en potentiell köpare av fastigheter i Italien börjar koka med en tanke: var ska man börja och i vilken sekvens? Om du bestämmer dig för att självständigt söka bostad i Italien är du en modig person. Ja, du kan klara dig utan fastighetsmäklare, du kan inte klara dig utan notarie, men var beredd på svårigheter och överraskningar som inte alltid är trevliga, förknippade med Italiens lagar och objektets "renhet".

Allt händer i livet, men i ett land där du inte är född ännu mer.

Så du hittar instruktioner om transaktioner i Italien för att hjälpa dig. Allt i ordning:

- vi får skatteidentifieringskoden. Detta gör att du kan få sjukförsäkring, få ett jobb, starta ett företag, etc.

-öppna ett bankkonto. Det är klart vad och varför.

-du såg efter huset, upprätt din avsikt till säljaren, d.v.s. uttrycka din köpvilja och ange ditt pris. Köparen höll med - jättebra! Eller han kanske inte håller med, då börjar förhandlingen skriftligt))) Överens - köparen gör en förskottsbetalning på 5-10% av kostnaden för objektet. Om någon av parterna brutit mot avtalet följer sanktioner

- då tecknas ett preliminärt kontrakt. Jag skrev om det tidigare, du kan läsa det, allt beskrivs i detalj där.

- en försäljningsräkning undertecknas av en notarie. Notarien läser dessutom avtalet högt och utesluter variationen i att förstå alla klausuler i avtalet. En intressant punkt: om du inte talar italienska krävs närvaro av en tolk och två vittnen som talar två språk. Kontraktet är också upprättat på två språk.

- då betalar köparen för transaktionen med checkar från en italiensk bank. Tecknade kontrakt, överlämnade checken till säljaren.

Och det sista. Registrering av ägande. Detta görs av notarien. Han skickar dokument till italienska statliga myndigheter: matrikelavdelning, registreringskammare, skatteavdelning. Med tiden kan detta förfarande ta upp till tre månader, som tur är.

Det är enkelt!))) Om det naturligtvis går smidigt. Du kan kontakta mig när som helst!