Funktioner i italienska hus

Vad kan överraska dig i Italien? Detta är naturligtvis mångfalden av bostadshus i olika regioner och provinser i landet. När det gäller arkitekturen, stilen på byggnaderna, förändras de från norr till södra Italien, från en region till en annan. Till exempel är byggnaderna i regionen Lombardiet helt annorlunda än husen i Puglia. Denna mångfald behagar ögat hos en förbipasserande och en turist.

Varje turist kommer att märka en annan distinkt sällsynthet i Italien, särskilt i södra landet - dessa är ovanligt smala hus med märklig arkitektur, tätt pressade mot varandra. Sådana byggnader är typiska i de gamla delarna av staden.

Men i området Sassi di Matera har grotthus bevarats i gräsmattans tjocklek.

Alla som kommer till Italien märker genast och uppmärksammar husens små fönster. Ja, på grund av otillräckligt ljus är rummet mörkt, men även svalt under de varma månaderna. Fönstren är inte bara små, de stängs även med speciella fönsterluckor även dagtid. Dessa fönsterluckor kallas här perser. Det finns alltid krukor med pelargoner på varje fönster, av detta blir huset elegant och vänligt