Fastighet i Saint-Jean-Cap-Ferrat

Köp fastighet i Saint-Jean-Cap-Ferrat . Saint-Jean-Cap-Ferrat är en stad med en intressant historia. Ner till hamnen i Villefranche leder stigen till Saint-Jean-Cap-Ferrat! Till höger på toppen av kullen ligger Villa Ephrusside Rodschild, byggd mellan 1905 och 1912 av baronessan Ephrussi de Rodschild.

Villan är lyxig, med sina trädgårdar och musikaliska fontäner, med utsikt över Rade de Villefranche på västra sidan och Beaulieubukten. Trädgårdar i olika länder finns här: japanska trädgårdar: franska, italienska och exotiska. I de antika byggnaderna av kung Leopold av Belgien finns en trädgård där en viktig samling av vegetabiliska oljor upptäcktes.

Idag är det egendom av huset Marnier Lapostolle, som är känt för att producera Grand Marnier-likören, och några av dess växter som används för att göra denna likör kommer från trädgården. Cap Ferrat i slutet av 1800-talet lockade mycket rika och respekterade människor och byggdes upp med lyxiga villor. Det är fortfarande en av de dyraste och mest vördade platserna på Cote d'Azur till denna dag.