Fastighet i Nice

Nice är franska Cote d'Azurs viktigaste centrum. Under de senaste 150 åren har staden upplevt en stark demografisk boom: dess befolkning har vuxit från 40 tusen invånare 1860 till 350 tusen nu, och om man tar hänsyn till periferins territorium får man nästan en miljon.

Staden, som grundades för nästan 2 tusen år sedan av invånarna i det antika Marseille, hette ursprungligen Nikaya, vilket indikerade segern över de liguriska stammarna som bodde i området. På 700-talet gick han med i Genuesiska förbundet, och vid den tiden lyckades han fördriva de saracenska inkräktarna från sitt territorium. Under medeltiden var Nice en allierad av Pisa mot Genua, och 1388 föll under Savoydynastins kontroll. Med undantag för en kort period under 1600-talet förblev staden under inflytande av Savoydynastin fram till 1860, då den överläts till den franska staten, i utbyte mot den hjälp som Frankrike tillhandahållit för Italiens enande.

Turismen i denna stad, dit tusentals utländska besökare kommer var och en, främst från USA, England, Ryssland och de skandinaviska länderna, uppstod på 30-talet av XX-talet. Den gamla delen av stadsområdet, med ett tydligt medeltida avtryck, utvecklades i hamnområdet, medan det nybyggda moderna området sträcker sig längs med Angel Bay, där den berömda strandpromenaden - Engelska strandpromenaden ligger. Förutom de romerska ruinerna kan du besöka Museum of Modern Art, Matisse-museet och Pablo Picasso-museet (i närliggande Antibes).