Fastigheter i Eze

Eze, Franska Rivieran - sträcker sig från stränderna på Cote d'Azur till kusten upp till över 500 meters höjd. Den gamla byn som ligger 430 meter från havsytan är oöverträffad. Beläget mellan Nice och Monaco, närmare bestämt mellan Cap d'Ail och Beaulieu-sur-Mer, är Eze välkänt för sin skönhet och bevarade jungfruliga natur.

Eze är förmodligen också känt för Chateau de la Chevre d'Or, ett av de mest prestigefyllda hotellen på den franska rivieran. Ursprungligen en privat egendom som ägdes av violinisten Zlatko Balakovik. Efter att det köptes och förvandlades till hotell och restaurang 1950. Namnet på detta hotell blev känt för hela världen efter att Walt Disney åkte dit 1956.

{skära}

Det har varit en mycket speciell plats i många år och är idag riktmärket för fina middagar runt om i världen. Chateau de la Chevre d'Or har välkomnat prestigefyllda kunder som Marlene Dietrich, Humphrey Bogart och på senare tid Jack Nicholson. Fastigheter i Eze-området, som omfattar hisnande vyer, samt närhet till Monaco och motorvägen, gör det lätt att komma åt.