Fastighet i Cannes

Inte varje resort kan skryta med berömmelse runt om i världen. Med en befolkning året runt på drygt 70 000 invånare och som täcker nästan 20 kvadratkilometer är Cannes en kuststad med ett underbart klimat och har blivit mycket populär över hela världen.

Landmärken i Cannes inkluderar ''Chateau du Suquet'', byggt 1035 av munkar för att befästa staden, som erbjuder panoramautsikt över Cannesbukten. 'Iles de Lerins' och 'Ile Sainte Marguerite', en stor ö där Mannen i masken var i fångenskap i 11 år och hans bur kan besökas på Sjöfartsmuseet.

Det världsberömda Palais des Festivals är värd för många kongresser och festivaler under hela året, varav den mest kända är den internationella filmfestivalen, som tar alla filmstjärnor från hela världen till Cannes under tolv dagar i maj och skapar en unik atmosfär.

  • MIPIM är en utställning där utvecklare från hela världen presenterar sina senaste projekt för potentiella investerare.
  • MIPCOM, en internationell filmfestival och marknadsplatsprogram för tv-, video-, kabel- och satellitteknik, äger rum i oktober.
  • MIDEM, World Music Market Exhibition, äger rum i januari.

Generellt finns det cirka 11 utställningar och festivaler i Cannes om året. Denna ekonomiska aktivitet har föranlett en stor investering i fastigheter i centrala Cannes. Det finns faktiskt ett sådant problem, det finns inte tillräckligt med hotellrum för att möta efterfrågan på stora utställningar och högsäsong under sommaren. Det finns många lägenheter att hyra i centrala Cannes, i området känt som "'La Banane", beläget mellan Croisetten och ringleden, där priserna per kvadratmeter att köpa varierar från 4 000 till över 20 000 euro per kvadratmeter. En annan prestigefylld plats är Palm Beach-området med sina kasinon och nattklubbar.

Sandstränderna på Croisette och i väster "les plages du Midi" är idealiska för sommarsemestern, platser där du kan njuta av medelhavsmat, koppla av i solen. Njut av en tur på alla vattentransportsätt, eller helt enkelt svalka dig varje morgon med en promenad längs gatorna i Cannes eller strandpromenaden. Många butiker finns, inklusive berömda butiker på Croisetten som Gucci, Chanel, Dior etc. Croisette-promenaden är också hem för några av världens mest lyxiga hotell, som Carlton, Majestic och Martinez Hotel.

Cannes ligger på två kullar med utsikt över bukten, i öst - Kalifornien, i väster - Croix des Gardes. Dessa områden är de främsta bostadsområdena och här kan du hitta de bästa villorna och lägenheterna med den mest hisnande utsikten över Cannes, öarna och kullarna i väster.