Fastighet i Beaulieu-sur-Mer

Beaulieu-sur-Mer ligger mellan Nice och Monaco, precis öster om det prestigefyllda Saint-Jean-Cap-Ferrat, och är en liten kuststad som har behållit mycket charm och århundraden av historia. Sevärdheter inkluderar Villa Kerylos (bilden ovan), byggd av den kända arkitekten Emmanuel Pontremoli mellan 1902 och 1908. Ägaren var Theodor Reinach på den tiden.

{skära}

Denna villa, anmärkningsvärd för sin skönhet, överfördes slutligen till Institut de France 1928 och inkluderades senare i listan över historiska monument sedan 1966. Villan är öppen för allmänheten. En annan Beaulieu-ikon är Hotel Bristol. Denna majestätiska byggnad, byggd 1898 av den danske arkitekten Hans Georg Tersling, var en önskan från Sir Blundell Maple och välkomnades av världens beau monde. Sedan dess har det förvandlats till ett lyxhotell som har uppskattats av många kända människor på vår planet!

På kullen kan du se hamnen i Beaulieu och en magnifik utsikt över havet och dyra villor. Den mest kända av dem är Villa Leopolda. Detta är åtta hektar egendom som tillhör kung Leopold II av Belgien. I hamnen i Beaulieu hittar du butiker och restauranger som serverar lokala rätter, samt möjlighet att hyra stora eller små helgyachter.