Hur man köper fastigheter i Italien sitter i soffan

Det kommande nyåret 2021 medförde inte den utlovade öppnandet av gränserna. Ja, detta kränkte återigen våra reseplaner, en resa för att besöka vänner i Italien. Men att köpa ett hem i detta soliga land är inget problem. Även under en lockdown!

I den här artikeln kommer jag att berätta om de mest grundläggande punkterna på en distanstransaktion, tro mig, det här är mycket relevant nu.

Du är inte den första att gå på spåret när det gäller fjärrsäljning. Fram till förra året var denna försäljningsmetod efterfrågad, men än så länge. Men under de senaste månaderna har det varit en tydlig efterfrågan på distansaffärer. Men du måste förstå hur allt fungerar i Italien.

Så, på Internet, eller genom att kontakta en fastighetsbyrå i Italien eller ditt land, har du valt den fastighet du gillar.

Sedan din mäklare eller köpare på egen hand (vilket jag inte rekommenderar!) Börjar nära kommunikation: foton, videor, online -förhandlingar. Var försiktig: det är inte så viktigt att se professionell filmning, utan live, i en onlineshow. Du måste se allt: tillståndet i lokalerna, gården och det omgivande området, vägen till havet eller till andra platser.

Du har valt ett objekt. Han verkade värdig för dig, du bokar och gör ett kontrakt. Kontraktet skickas via e-post, förskottsbetalning görs (som förhandlas med byrån). Gör dig redo för affären.

Nu om fullmakten. Det kan upprättas och certifieras av en notarie som din fastighetsmäklare eller advokat från tredje part. Du skickar en kopia av fullmakten via expresspost till två adresser - den auktoriserade personen och fastighetssäljaren. Det finns avlåtelser - ibland räcker det med en skanning av fullmakten via e -post.

Vi förbereder ett grundavtal med alla bilagor på två språk: modersmål och italienska. Återigen, skicka via e-post eller expresspost för signatur. Vi byter undertecknade kontrakt.