Kostnaden för bostäder i regionerna i Italien

Du frågar mig ofta var är det bästa stället att köpa ett hem. Min första fråga till dig är: vilken budget tittar du på? Den andra och efterföljande frågan: redan om platsen och infrastrukturen.

Läs mina artiklar så kommer du att vara medveten om var och hur mycket det kostar i Italien.

I den senaste artikeln pratade jag om fastighetspriser i regionen Italien-Toscana. Och han lovade att fortsätta ämnet i andra regioner. Den här gången:

Ligurien, Genuas huvudstad.

Regionen Ligurien gränsar till franska Cote d'Azur. Detta säger mycket!)))

Först talar det om regionens popularitet, vilket påverkar efterfrågan på fastighetsmarknadens popularitet. De mest kända orterna: Portofino, San Remo, Alassio, Santa Margherita Ligure och många andra är kända över hela världen och anses vara de mest prestigefyllda i Europa.

Genua är ledande inom kostnaden för bostäder, men även i det varierar priserna från 1200 per kvm. m och kan nå 4500 euro per kvm. m. Men redan öster om Genua på Riviera di Levante -kusten med dess orter: Rapallo, Sestri Levante, Camogli, Portofino, Levanto och Portovenere fastigheter säljs till en kostnad av flera miljoner euro. Priset påverkas av den pittoreska kusten, liksom ett litet urval av bostäder.

Samtidigt finns det också mer prisvärda semesterfastigheter i Ligurien. Så i San Remo är lägsta kostnaden för en lägenhet bara cirka 50 000 euro.

Piemonte. Huvudstaden Turin

Denna nordvästra del av Italien kallas ofta för den europeiska alpregionen. Piemonte gränsar till Schweiz och Frankrike, liksom de italienska regionerna Valle d'Aosta, Lombardiet, Emilia-Romagna och Ligurien.

Vad är det som är så bra med det? En mängd naturattraktioner, skidorter har spelat en viktig roll för värdet av fastigheter i regionen.

I Turin själv, i affärsdelen av staden, kostar kostnaden per kvadratmeter i genomsnitt 3500 euro, och i distrikt och förorter avlägsna från centrum, inom 1600 euro per kvadratmeter. m.

Och om vi överväger skidorter, kan en tvåvånings lägenhet i bergen köpas för 500 000 euro.

Valle d'Aosta

En liten region i nordvästra Italien, känd för de berömda skidorterna i Italien - Courmayeur, Cervinia, Monte Rosa, Aosta.

Regionen ligger på gränsen till Frankrike och Schweiz, dit kommer många människor för att se Mont Blanc.

Och hur är det med bostadspriserna? Som alltid är det dyrare i Aostas centrum. Kostnaden per kvadratmeter börjar från 2 000 euro och priserna för elitbostäder kan nå 5 000 euro. Och detta är inte gränsen!)))

Sedan kommer jag att fortsätta analysera fastighetspriser i olika regioner i Italien.