Vad är ett preliminärt avtal

Jag lovade, det gjorde jag! Jag lovade att berätta om det preliminära kontraktet, jag säger det.

Låt oss börja med hur sökandet av bostäder generellt utförs. Jag har min egen bas och tro mig, den är inte liten! Boende av vilken typ som helst: för permanent uppehållstillstånd, tillfälligt, hyra, hus, villa, lägenhet - vad du än kommer in. Jag är inte begränsad till Italien ensam, i min katalog Frankrike, Monaco.

Och om inget passar dig blir det ett "samtal till en vän" - samarbete med en annan agent. Inte alla italienska agenter välkomnar detta eftersom här är det en minskning av deras provision. Men som enligt min erfarenhet räcker min bas för att du ska välja ditt paradis.

Så, vi har bestämt oss för lokalerna - jag, som agent, kontrollerar dokumenten, visar dem för notarien, och om allt är OK, undertecknar vi det preliminära kontraktet INNAN SLUTET FÖRHANDLAR.

Ett preliminärt avtal enligt italiensk lag ser ut på samma sätt som ett notaravtal. Den innehåller all nödvändig information om objektet och agentens provision. Jag skrev om kommissionens storlek tidigare - se inlägget ovan.

Det preliminära avtalet undertecknades, provisionen betalades, de skakade hand och skildes. Detta är ett alternativ. Hur min byrå fungerar: - Jag försöker få mina kunder till slutet av affären. Men mer om det i nästa inlägg.

Om du har några frågor, skriv, jag svarar!