Hur fastighetsmarknaden i Italien förändras och vilka frågor som ställs inför fastighetsbyråer

Italiens fastighetsmarknad, både till salu och uthyrning, återhämtar sig

Detta framgår av statistik, till exempel om fastigheter i stora städer som Rom, Milano, Bologna, liksom i andra prestigefyllda regioner: Porto Cervo, Capri, Cortina. Det är faktiskt en allmän ökning av antalet transaktioner och en höjning av priserna - slutligen har marknaden börjat röra på sig.

Låt oss gå igenom samma statistik tillsammans och spåra trenderna: har något förändrats i jämförelse med tidigare år, i så fall hur?

Jämfört med förra året, när vi var i en fullständig lockdown, har tillvägagångssättet förändrats och det finns en tendens att köpa fastigheter. Idag har huset återgått till att betraktas som en fristad för italienare som anser att köpa en fastighet som en långsiktig och säker investering.

Efterfrågan på fastigheter har förändrats. Idag, mer än tidigare år, överväger italienarna lägenheter med bekväma terrasser och vackra trädgårdar. Italienarna har återupptäckt vikten av en bekväm och funktionell hemmiljö där man kan tillbringa lång tid på distans. När man överväger boende är en viktig punkt att tänka på att varje familjemedlem har sitt eget rum och öppna ytor.

Som jag skrev tidigare har behoven förändrats, inteckningen har sjunkit till ett minimum, och för närvarande har du möjlighet att köpa en mer prestigefylld fastighet med en mycket bekväm inteckning, som i vissa fall är lägre än hyran. Med andra ord insåg italienarna att till en motsvarande månadskostnad är det billigare att äga en lägenhet än att betala hyra som inte ger dig någon äganderätt till fastigheten. Den nuvarande tiden är en period av återupplivning av den italienska traditionen, som våra föräldrar och morföräldrar uppskattade, nämligen att förvärv av fastigheter är en investering i framtiden och att spara ekonomi.

Jag får ofta frågan: Vilka är de framtida potentiella utmaningarna för en fastighetsmäklare?

Jag tror uppriktigt att om du arbetar med fullt ansvar och beslutsamhet, för en seriös professionell som arbetar inom fastighetsbranschen finns det inga omöjliga uppgifter, utan bara mål som han kan uppnå, med hänsyn till alla möjliga resurser. Var fokuserad och dedikerad att arbeta med konsekvens och ansvar. Detta innebär att förutse och veta hur man bedömer den växande efterfrågan på proffs på fastighetsmarknaden och ständigt leta efter utvecklingsmöjligheter.

Vad är formeln för fastighetsmäklares framgång? Jag svarar alltid: bara arbete, arbete och igen jobb sju dagar i veckan och 24 timmar om dygnet. De som älskar sitt jobb, precis som jag, gör allt för att hitta ett bekvämt hem för dig, inte ett rum, och då är framgång garanterad. Jag tänker aldrig på vad jag redan har gjort, men tänker alltid på vad mer som behöver göras. Endast maximal uppmärksamhet och professionalism för klienten, tillfredsställelse av hans behov är den enda garantin för framgång för min fastighetsbyrå.