Milano är den mest dynamiska staden i Italien för utvecklingen av fastighetsmarknaden

Den italienska ekonomin är baserad på Lombardiet i Italien. Här finns bekymmer från världens märken av bilar "Alfa Romeo", helikoptrar "Augusta", motorcyklar "MV Augusta", pistoler "Beretta", likör "Amaretto di Saronno", rökrör "Savinelli".

Men goda nyheter för kvinnor också - Lumbardia är en plats där high fashion bor - fabrikerna i Dolce Gabbana, Trussardi, Missoni. Gianni Versace bodde och arbetade i Como.

Ja, Lombardiet är ledande när det gäller BNP, öppna källor nämner en siffra på mer än 400 miljarder euro. Lombardiet är också en plats där det är utsökt att bo: här är BNP -nivån per capita 30% högre än i andra delar av Italien. Och naturligtvis har många internationella och italienska företag sitt huvudkontor här i Milano.

Under de senaste åren, före pandemin, hade fastighetsmarknaden i Milano efterfrågan inte bara från ryska köpare utan också från andra utlänningar. Som sökmotorn för begäran om köp av fastigheter Yandex noterar, ligger Milano på toppraden i alla städer och regioner i Italien.

Varför köper folk fastigheter här? De väljer Lombardiet för permanent och tillfälligt boende medan deras barn studerar i skolor, vid prestigefyllda universitet. Det finns bekväma förutsättningar för att göra affärer här, på grund av högkvalitativ sjukvård, transporttillgänglighet inte bara till andra regioner i Italien, utan också till grannländerna.

Det är därför Milano är den enda internationella staden i Italien. Idag tillhör mer än 15% av fastigheterna i Milano utlänningar som lockas av en lönsam investering i ett av världens viktigaste strategiska centrum.

Ytterligare en punkt som jag skulle vilja fästa er uppmärksamhet på. I Milano köps var sjätte bostadsfastighet för ytterligare uthyrning. Efterfrågan skapar utbud, så priserna går ibland ur skala.

Och vilka områden i Milano som bör övervägas för att leva finns i nästa artikel. Följ mina nyheter!