Hur påverkar geografi likviditeten i fastigheter i Italien

Om vi överväger platsen är det mer lönsamt att köpa fastigheter för efterföljande försäljning i en storstad, huvudstaden. Men detta är i händelse av att du köpte objektet under dess marknadsvärde. Detta är en förmögenhet - sådana föremål är utspridda som kakor.

Du kan inte överväga Italiens huvudstad, utan en stor stad: där infrastruktur, utbildningsinstitutioner, teatrar, kaféer och restauranger utvecklas. På sådana platser vet investeraren i förväg att fastigheter alltid kommer att vara efterfrågade.

Idag är likviditeten den högsta i vissa större städer i Italien: Milano, Rom, Turin, Genua.

Som pandemin har visat är det mest efterfrågade ekonomiska affärsmöjligheten efterfrågat bland lokalbefolkningen, oavsett turistflöde. Tänk därför på om det finns någon form av kris när du köper ett hem för dig själv, då kan objektet tappa likviditet om du främst fokuserar på utlänningar. Av erfarenhet kan jag säga att utmärkta fastigheter i de historiska stadskärnorna i huvudstaden eller en storstad i Italien som uppfyller de mest moderna kraven inte alltid är flytande, eftersom lokalbefolkningen inte är så rik att köpa och det är svårt att räkna med besökare kan de hitta bostäder till mer acceptabla priser. Tänk därför på något däremellan: inte utkanten, inte stadskärnan, inte den äldsta och inte den mest moderna. Då kan du alltid sälja till antingen lokala eller invandrare.

I nästa artikel kommer vi att prata om resortfastigheter, var man kan köpa, så att du kan sälja senare.