Om du har bestämt dig för att köpa fastighet på Cote d'Azur i Italien, då är du förmodligen medveten om det fulla ansvaret för detta evenemang. Och, naturligtvis, skulle du vilja se en person som hjälper dig inte bara att hitta din drömlägenhet, utan också spara pengar.

Hur väljer man en fastighetsmäklare på Franska Rivieran och i Italien?

1. Se till att fråga mäklaren om han arbetar med fastigheter hela tiden, eller sysslar med aktiviteter av detta slag som bisyssla då och då. Vår fastighetsbyrå är belägen i San Remo i Ligurien-regionen i Italien. Faktum är att vi har sysslat med fastigheter i denna region under lång tid, vi känner många rysktalande fastighetsmäklare väl. Och vi är väl medvetna om hur rik fastighetsverksamheten är, hur mycket den kräver uppmärksamhet till sig själv, ständig analys av den italienska marknaden, studiet av innovativa teknologier och försäljningsmetoder. Vi kan säga av vår egen erfarenhet att det helt enkelt är orealistiskt att kombinera fastighetsverksamhet i Italien med något annat.

Om en person säger till dig att han är en fastighetsmäklare bara för skojs skull, att han har ett huvudjobb - du bör inte förvänta dig en hög nivå av professionalism i tillhandahållandet av tjänster. Även om en sådan agent begär ett lägre pris för sina tjänster. En annan egenskap hos Italien är närvaron av mellanhänder. Flerskiktsfastighetsförmedling är en normal praxis här. Folk förhandlar ofta med fastighetsbolag för att locka kunder för en viss avgift. Vad betyder detta för dig? Vanligtvis slutar allt med en ökning av kostnaden för tjänster för dig: trots allt måste byrån "återta" den provision som de gav till mellanhanden åt dig.

2. Om du redan har sökt efter fastigheter vid Frankrikes eller Italiens kust i Ligurien, så har du förmodligen stött på rekommendationer mer än en gång på nätet för att leta efter en pålitlig rysktalande fastighetsmäklare genom vänner och människor du kan förtroende. Å ena sidan är detta vettigt, men å andra sidan... Föreställ dig att din vän köpte en lägenhet i norra Italien med hjälp av någon agent. Samtidigt var hon ganska nöjd med att agenten ibland blev försenad, inte alltid kom till visningarna, inte ringde tillbaka vid en viss tidpunkt, som utlovat. Kanske en vän inte märkte detta, men är du redo att "förlåta" sådana bagateller?

Det är osannolikt att du kommer att känna dig bekväm med en icke-punktlig person om du själv menar mycket allvar med avtal. När du får rekommendationer från bekanta om en fastighetsmäklare, försök att klargöra exakt vilka egenskaper hos en professionell mäklare han gillade, hur en person löste nya problem, etc. Det skulle vara bättre om du kontaktar flera byråer på den liguriska kusten (eftersom du vill köpa fastighet här) och lär känna flera agenter, ta reda på så mycket information om dem som möjligt, läs recensioner om deras arbete online. Varje mer eller mindre professionell byrå kommer att ta hand om ryktet i Italien, och ryssarna kan alltid namnen på bra agenter.

3. Var uppmärksam på hur den eller den agenten talar om sina kollegor. Alla avundsjuka ord, irriterande toner i rösten indikerar bara att personen själv inte är särskilt framgångsrik i sina aktiviteter. Detta är definitivt inte att lita på. Och han har visserligen lite arbete, eftersom att samla in skvaller och prata om dåliga kollegor tar tid. Generellt sett tror jag att du förstår vad vi skriver om!

4. Du kan utvärdera en agents professionalism genom att lära dig hur han arbetar. Till exempel, vår byrå sysslar uteslutande med fastigheter i Ligurien och Cote d'Azur i Frankrike, och inte som huvuddelen av mellanhandsbyråer i hela Italien.

Detta är den liguriska kusten i Italien och Frankrike. Vi har varken lust eller möjlighet att sprida oss över hela landet, men vi känner den lokala fastighetsmarknaden perfekt. Detta talar om professionalism.

5. Var uppmärksam på kostnaden för tjänster i byrån. Naturligtvis älskar alla att spara pengar. Det finns dock genomsnittliga priser för tjänster från en fastighetsmäklare i Italien. En professionell kommer inte att ägna sig åt dumpning - det här är funktionerna hos nybörjare och "amatörer".

6. Det är mycket VIKTIGT att byrån du vill lita på har ett kontor och en fast lokal. Akta dig för alla som arbetar i lägenheter eller som möter dig på ett kafé eller en tredjepartsmäklare. Varje byrå med respekt för sig själv bör ha ett kontor med personal, reklam, en personlig webbplats osv.

Jag hoppas att du gillade vår korta artikel och att du redan vet ungefär vad du ska göra när du väljer italienska eller franska rysktalande fastighetsmäklare!