Alla konfiskerade fastigheter i Italien auktioneras inte ut

Att köpa fastigheter på auktion i Italien är ett utmärkt tillfälle att köpa billiga bostäder till salu, men inte alla bostäder kommer till auktionen.

Det sägs att i Italien har tiden under vilken kronofogde beslutar om återvinning av egendom vid italienska domstolar minskat. Jag kommer inte att tråka ut dig med siffror, det är inte så intressant, men det som är intressant är att många ärenden är oavslutade, dessutom har hundratusentals väntat i mer än 10 år.

Processen att inleda ett förverkandeförfarande i Italien är komplex.

Vilken egendom som auktioneras ut. Först och främst är det hus och lokaler för dem som har skuld på lån kvar efter konkursförfaranden eller fastigheter som ägs av statliga strukturer

Förfarandet för auktionering av fastigheter i Italien har många nyanser, och jag råder dig att söka hjälp av proffs: advokater, fastighetsbyråer, för att vara säker på att dina handlingar är korrekta. Varje domstol har sitt eget förfarande för deltagande i auktionen.

Alla konfiskerade fastigheter i Italien säljs inte på auktion. Men om vi pratar specifikt om auktioner, så finns det flera typer:

utan öppna affärer SENZA INCANTO. I detta fall lämnar deltagarna i auktionen bud på köp i ett förseglat kuvert på domstolens kansli.

Och den öppna auktionen CON INCANTO. I det här fallet läggs förslag direkt vid förhandlingen inför domstolen, eller där auktionen äger rum.

Detta är den stora bilden. Och i slutändan några tips för att delta i auktionerna.

Du måste gå till domstolen, till avdelningen för "förverkande och försäljning av fastigheter" eller till avdelningen för "konkurs" för att få så mycket information som möjligt om försäljningen där du tänker delta.

Varför fastigheten släpps ut för försäljning, skulle det inte skada att ta reda på lokalernas orsaker och historia. En av anledningarna kan till exempel vara närvaron av hyresgäster som bor i lägenheten utan någon rättslig grund och som inte vill lämna den, eller närvaron av hyresgäster med ett tecknat hyresavtal: i avsaknad av brott mot avtal med hyresgästen, är det möjligt att flytta in i lägenheten först efter att hyresavtalet har löpt ut.

Det finns många anledningar. Agera därför aldrig skenlöst. Kontrollera allt först!