En gata i Italien kallas "kvinnans kyss"

Den medeltida Citta della Pieve (Kyrkans stad) är känd för sina gamla tempel och den smalaste gatan i landet, Baciadonne (Kvinnans kyss).

Ett par som träffades av en slump för att skingras borde mysa intill varandra, som för att kyssas. Blyga män kan ta vara på stunden för att komma så nära damen som möjligt och leda henne längs den 60 cm breda gatan.

På Alla hjärtans dag kommer älskare hit för att "för lycka till" gå och kyssas mellan de gamla husen.

Du kommer att älska Citta della Pieve! Här, i ett hörn av paradiset, föddes Rafaels lärare, målaren Perugino. Mästaren skapade många magnifika verk. I kapellet Santa Maria dei Bianchi är en stor del av muren upptagen av fresken "Tillbedjan av Magi". Om du tittar noga, bland karaktärerna avbildade konstnären sig själv i den berömda röda mössan.

Citta della Pieve kallas också för "Slow City", den lever enligt principen: njutning är viktigare än pengar, långsamhet är mer intressant än fåfänga. Myndigheterna tar hand om att minska bullret, öka grönområdena. Resenärer väntar på ett gästvänligt välkomnande, utsökt lokal mat, utmärkt umbriskt vin, vackra landskap. Glöm inte att köpa en påse med doftande saffran som ett minne. Den sällsynta kryddan har odlats sedan 1200-talet, är miljövänlig och har ett geografiskt skydd.