Topp stora italienare i historien

Jag tänkte en gång: Italien är stort och fullt av kända människor! Dessa är världens mest kända artister, musiker, upptäckare, trendsättare. I den här artikeln, låt oss komma ihåg några.

Naturligtvis är den store italienaren Leonardo Da Vinci den mest kända även för varje skolbarn. Han visste allt: inom måleri, musik var han en utmärkt ingenjör. Han skrev många verk om astrologi. Detta är ett exempel på en "universellt människa". Respekt och beundran för Leonardos lysande sinne!

Galileo Galilei utropade en gång: och ändå vänder det sig, det är han om jordens rotation! Italiensk vetenskapsman, fysiker, astronom, filosof, matematiker. Utan vilken världsvetenskap är otänkbar.

Vem har läst The Divine Comedy? Låt oss komma ihåg Dante Alighieri. Han kallas skaparen av det italienska språket och författare till många verk om detta ämne.

Vem var den framstående damernas man och kvinnokännare i historien? Du gissade det förstås - det här är Giacomo Casanova. Venetiansk förförare av kvinnors hjärtan, äventyrare, resenär och författare, författare till självbiografin "The Story of My Life"

Giuseppe Verdi är den största av de stora italienska musikerna! Hans musik hörs fortfarande över hela världen! Han har komponerat 26 operor, ett rekviem, en stråkkvartett och flera heliga stycken.

Michelangelo Buonarroti. En av de största mästarna i renässansen och tidig barock. För mig fanns det två genier i Italiens historia: Leonardo och Michelangelo. Det här är två av Italiens obestridliga talanger. Arbetsförmåga, talang och verk som jag beundrar!

Niccolo Paganini är en virtuos violinist och kompositör. Vilken musik, så mycket livets tragedi i en person! Och att ge en konsert om hängande strängar kräver också talang och viljestyrka!

Alessandro Volta är en måttenhet i fysik uppkallad efter honom - Volt. En italiensk forskare med intressanta åsikter och upptäckter. Han var både kemist och fysiolog, grundaren av teorin om elektricitet. En italienare som förtjänar titeln geni!

Naturligtvis är det inte alla enastående italienare. Jag kommer definitivt att fortsätta listan och berätta om andra fantastiska människor i Italien!