Veneto är en av de vackraste regionerna i Italien

Och naturligtvis det mest besökta! Det som lockar turister hit - romantik, kärlek! Allt det bästa från hela Italien samlas i alla Veneto: smala gator, medeltida historia, konstverk. Men allt detta är underbart, men det är omöjligt att inte nämna dess berömda städer. Dessa är de mest romantiska städerna i Venedig, Verona, Padua.

För många århundraden sedan var Veneto -regionen en självständig stat med sina egna kolonier. Och nu den mest utvecklade av regionerna i Italien, flödet av turister i goda tider var över 70 miljoner om året !!!

Veneto erbjuder också utsökt mat, mysiga stämningsfulla gator och shopping för fashionistas.

Lite historia, jag ska försöka att inte vara tråkig.

Venedig är älskat av turister, det finns historia vid varje tur! Men staden lockar särskilt med kanaler, gondoler, gator. Tyngdkraften i Venedig är så stor att Marco Polo, Eera Pound, Christian Doppler, liksom den berömda kompositören Igor Stravinsky och poeten Joseph Brotsky ville begrava sig här.

Verona, staden Romeo och Julia, ligger i den nordöstra delen av Italien.

Och Padua !!! Det är trångt, bullrigt, stämningsfullt, vackert arkitektur, som bland annat i hela Veneto. Staden är också känd för Sherdwoot -festivalen, som årligen samlade begåvade musiker från många länder i världen. Jag hoppas att det snart kommer musik igen på Paduas gator.

Statusen för en elitresort i Veneto har upprätthållits av den vackra Gardasjön sedan romartiden. Det milda klimatet, den varma atmosfären gör att du kan njuta av din semester året om.