De pratar om mat hela tiden!

"Gör inte en kult av mat!" - sa Ostap Bender

Det förefaller mig som att köket, särskilt det nationella köket, inte är förgäves relaterat till landets kultur och kännetecknar landet. Frosseri och meningslöst överätande är en sak, men att prata om mat är redan en kultur och en konst. Varför, mat, vin, det här är heliga ämnen! Vi kan prata om detta så mycket vi kan!

Enligt min mening gillar italienare bara att chatta! Och ämnet mat är absolut outtömligt.

Och vad mer att prata om, förutom om mat och väder, som skulle beröra absolut alla? I Italien flippar vi ofta över hur seriöst och hur länge italienare kan diskutera MAT. De kommer att stå i en ring och låt oss prata om vilken läcker oxsvans de har lärt sig i den nya trattorian: "Mario, du måste gå dit! Men teramissan var inte särskilt bra. Allt beror på att de lagt fel kex. Jag gör det bättre hemma. Vänta, jag ska berätta hur du gör nu. Ta äggen..."

Det är okej att Mario är en man. I Italien är det mer än normalt att diskutera kulinariska frågor med män. De kommer faktiskt hem och lagar mat.

Italienare är kräsna när det gäller mat. Detta är inte på något sätt fashionabla dieter och förkastandet av allt i världen. Det är bara ett annat förhållningssätt till mat. De är intresserade av: vad denna maträtt är gjord av, var denna kronärtskocka växte och var den här geten sprang. Det finns naturligtvis en förberedelseprocess. Hur exakt lagar man kronärtskockor, Vad ska man pressa ur dem maximal smak?

Varje italienare har sin egen favoritrestaurang. Varje region har sina egna typer av pasta och såser för dem. Det är därför det i Italien inte räcker att se vad som finns på tallriken. Folk kommer till en restaurang, väljer en rätt och har en lång diskussion med servitören om produkternas ursprung, tillredningssätt och historia.

Jag gillar sådana samtal, dessutom uppskattar jag italienarna för ett sådant förhållningssätt till gastronomiska nöjen.

Finns det gourmeter bland er?