Ospedaletti är en stad för aktiva människor!

Staden Ospedaletti är ett ekonomiskt Ligurien, branta sluttningar och mjukt hav!

Det som gör staden glad är det trevliga klimatet, härliga landskap, det är bekvämt att ta sig till de liguriska städerna. Men höjdpunkten är att det finns en 24 km cykel- och gångväg som förbinder 8 liguriska kommuner!

För turister är alla hotell mestadels trestjärniga, inte fulla av lyx och prakt, gömda i skuggan av många tjocklekar och ligger på en sluttning.

I själva Ospedaletti kan du snubbla på en apelsinlund, där apelsinfrukter hänger och ligger, till synes enorma, doftande ... och oätliga. Bara ryssar äter dem, som jag fick höra)

Allt som någonsin har importerats och slagit rot växer, olika nyanser av grönska och blommor smälter samman till en sprudlande cocktail. Det är inte för ingenting som San Remo anses vara blomstrandens huvudstad, och Ospedaletti är inte långt borta. Det är fantastiskt hur helt olika träd och buskar växer i ett litet område, från palmer till barrträd, cypresser, eukalyptusträd och väletablerade kaktusar.

Ospedaletti kommer inte att göra besvikna på aktiva invånare och gäster. Vid vissa tidpunkter finns det en buss i Ospedaletti, på vilken du kan ta dig till gränsen mot Frankrike, till Ventimiglia, Dolceacqua, till San Remo och andra bosättningar för cirka 2 euro.

Det mest magnifika och spännande med Ospedaletti är den 24 km långa cykelvägen. Cykeluthyrning finns vid varje steg och är öppen även på helger. Från Ospedaletti börjar vägen till San Lorenzo al Mare och passerar genom San Remo. Den går inte upp i branta berg, så i vissa delar är vägen ganska bekväm. Vägen går genom flera tunnlar, och den närmaste är 1,75 km gång- och cykeltunnel i Capo Nero. Häftigt!

Kom till Ospedaletti - även om du tröttnar på havet finns det fortfarande något att göra!