Karlsborg av Anjou i Neapel

Neapel är en stad som inte lämnar någon oberörd. Någon gillar det inte, för någon är det den bästa staden i världen.
En stad med en hård karaktär, och slott, som det finns flera av, bekräftar detta. Jag ska prata om en av dem idag.

Det antika slottet Charles av Anjou, beläget vid stranden av Neapelbukten. En intressant historia om slottets utseende: kungen av Sicilien, Karl I av Anjou, hade en ovanlig idé: tänk om huvudstaden i hans imperium byggdes utanför Sicilien, och låt det vara Neapel!

Neapel är så Neapel och på bara tre år bygger de ett lyxigt slottsresidens med anspråk på storslagna planer på att erövra världen.

Det outtalade namnet på slottet är "Nytt". Men vad som är sorgligt, kungen kämpade ständigt och såg därför inte de återuppbyggda herrgårdarna.
Sedan är det som i filmerna: en ny arvtagare och nya rekonstruktioner av byggnaden, som hade allt: blod, sex, belägringar och alkohol.

Den grymmaste och mest blodiga serien i Nuovos slotts historia var avsnittet med Ferdinand I av Aragon, som fick reda på konspirationen som planerades mot honom.
Till detta bjöd han in upprorets anstiftare, som viskade i hörnen i de viktigaste baronernas person, under sken av att fira sin systerdotters bröllop. Men istället för en festlig pizza, bjöd han dem på avrättning och namngav ett av rummen för att hedra denna händelse - "Baronernas hall".

Här är slottets historia.