Certaldo - en pittoresk by i Italien

 

Om du gillar att upptäcka nya platser och prova ny mat, då är det här inlägget för dig. Jag kommer att prata om de vackraste byarna i Italien och deras gastronomiska delikatesser.

Certaldo - Jag försäkrar er att detta är en av de mest pittoreska byarna i Toscana. Giovanni Boccaccio föddes här (var noga med att besöka hans husmuseum), och själva byn fick flaggan från Italiens turistklubb.

För älskare av roligt kommer detta område att bli det mest älskade, eftersom det är rikt på evenemang och festivaler som äger rum här varje år. Många turister kommer till Mercantia-festivalen. I juli är Certaldo värd för en gatuteaterfestival. Stadens gator förvandlas till teaterscener. Vem och vad kommer du inte att se här: dockteater, skuggteater, magiker, jonglörer och danser med eld, musikuppträdanden och processioner av trumslagare. Du kommer att bli imponerad av linvandrare, akrobater, jonglörer och många andra.

Och vad är gott i Certaldo? Utan tvekan är områdets delikatess löksoppan "zuppa di cipolla vernina di Certaldo" - en varm rätt gjord på rustik mörkröd lök, och den berömda "Francesina" - en smörgås kokad i en kastrull med lök och riven tomat. En delikatess som du måste prova!