Vad är det mest populära som italienare ständigt pratar om?

Om cappuccino, förstås! Visste du att cappuccino inte kan beställas på eftermiddagen, d.v.s. efter middagstid? Varför? Jag berättar för turister och besökare! I Italien är cappuccino en morgondryck och kompletteras med en godbit som en croissant.

Gör inga misstag - du kommer att skrattas åt om du beställer cappuccino med en tallrik pasta

Ja, du kommer helt enkelt att tas ut från restaurangen under de vita händerna))) Detta är naturligtvis ett skämt, eftersom Italien är det mest vänliga och intelligenta landet! Men varje gäst på kaféet kommer att försöka förklara att du gör dumhet!)))

Men i slutet av en utsökt lunch är en kopp "normalt" kaffe tillåtet - espresso

Vad mer verkar konstigt för italienarna?

På ryska - sallad i början av en måltid! Ärligt talat kunde jag inte hålla ut med den här outtalade regeln på länge, men faktum kvarstår: i Italien äts sallad uteslutande för det andra som tillbehör. Om du beställde sallad och pasta, först kommer de att ge dig pasta, och först då bara salladen.

Ännu en observation av mig. Italienarna tvättar aldrig ner maten med juice eller kompott)). I Ryssland är det vanligt att dricka mat med allt som häller. I Italien beställer de vatten, vin, öl, cola och inget sprit till lunch! Varje stark alkohol först efter lunch eller middag som ett matsmältningsmedel, det vill säga för att förbättra matsmältningen. I södra Italien används limoncello ofta på eftermiddagen. Har du testat limoncello?

Du kanske eller inte följer reglerna för att äta, men vi är i Italien, eller du kommer att vara i Italien, så låt oss leva som italienare) och vi kommer inte att dricka kaffe med mjölkpizza.

Personligen gör jag inte det, eller hur?